zaterdag 12 februari 2011

zo langzamerhand moeten wij weer aan pasen denken.Na de valentijn gaan wij er weer aan geloven, Heb vandaag weer eens de paashazen te voorschijn gehaald. Ik vind het elke keer weer een feestje om naar deze hazen te kijken, zo fleurig.
Ik heb ze een paar jaar geleden gemaakt. Er zijn veel paaspatroontje maar meestal van kleine figuren en ik wilde iets wat je gelijk ziet als je in de kamer kijkt en zo zijn deze hazen er gekomen.
Moeder paashaas met een kuikentje op haar hoofd en in haar zak. In haar pootje houdt ze een paar mooie vilten narcissen vast. Erg leuk om hier een bakje met narcisbolletjes bij te zetten.Dan hebben wij pa paashaas, de picasso van de familie, met een bontgekleurd jasje van 5 verschillende stofjes is hij druk bezig de eieren te beschilderen.
Hij heeft een ketting om zijn nek in de vorm van een peentje, een vrolijke strik om zijn hals zorgt ervoor dat hij er gekleurd bijstaat. Om zijn hoofd heeft hij een haarband waarin een of 2 kwastjes zijn gestoken. In een hand een kwast en in de andere hand de palet met verfklodders en het feest kan beginnen.
Hierbij heb ik een bakje bekleed met vrolijke viltbloemen en rand. In het bakje kunnen alle chocolade eitjes worden bewaard.
Op de ontbijt tafel moeten natuurlijk de eierdopjes niet ontbreken, dit lieve paashaasje is een schatje voor alle meisjes aan tafel, groot en klein. Op haar rug heeft zij een rugzakje met hierin een kuikentje. Een stukje toiletrol bekleden met vilt en versieren met vilten bloempjes doet het goed als eierdop.


En voor de mannen is broertje paashaas de paasversiering aan tafel, hij is wat stoerder als het meisjes exemplaar en zijn eierdop is ook wat meer in deze style gemaakt. Een pet op zijn hoofd en sjaal in zijn nek om ook hem wat meer kleur te geven. Op zijn pootje zit een lief kuikentje.

Als je bijtijds begint staan straks de hazen ook bij jullie te schitteren.

Alle hazen staan in een boek en kost € 12.50.

Misschien een leuk idee voor jullie,

groetjes

Ellen

2 opmerkingen:

  1. Oh leuk dat ze nu in een boekje staan, de bovenste heb ik ooit eens gemaakt, alleen vond ik het haasje bloot al zo leuk, dat ik haar nooit aangekleed heb. Ik heb wel de narcissen en de kuikentjes erbij gemaakt, alleen leg ik die vaak op een schaal, met houtkrullen in het midden en een paar gevilte lege eierdopjes erbij. Hier kun je het zien (mocht je dat willen) http://handwerktuin.blogspot.com/2010/03/paashaasje.html Lieve groetjes, Corina

    BeantwoordenVerwijderen
  2. P.S. er staat een kleine verrassing voor je op m'n blog...

    BeantwoordenVerwijderen