zondag 16 december 2012

leuke haarclipjes

Deze haarclipjes heb ik gemaakt van een patroon van Inspiree, oorspronkelijk zijn deze groter, zie foto hieronder. Terwijl ik bezig was aan de grote kerstmanballen dacht ik deze zijn ook leuk voor op een haarclipje, dus heb ik het patroon verkleind naar 25 % en hiervan deze leuke haarclipjes gemaakt. Wat zullen ze leuk staan bij de kleine meisjes.
Het is een ontzettend leuk patroon van Inspiree en je hebt ze zo klaar. ipv een wolballetje of pompoentje heb ik hier een klein vilten rondje gemaakt als neusje.
 
 
De kerstmanballen had ik pas al gemaakt maar afgelopen vrijdag toen ik jarig was heb ik ze ook met mijn vriendinnen gemaakt. Het begint zowaar een traditie te worden dat op mijn verjaardag ik ga knutselen met mijn vriendinnen en meestal iets voor kerst, daar is het tenslotte ook helemaal de tijd voor. Ieder heeft 2 van deze kerstmanballen gemaakt.
Je kan er van alles mee, leuk als tassenhanger, sleutelhanger, voor in de boom, voor aan de deur en ga zo maar door.
 

 
De man van mijn vriendin heeft deze leuke houten boom gemaakt. Ik had zoiets gezien in het blaadje bij Xenos, eigenlijk vorig jaar al. Ik ben bij de winkel geweest maar nee deze verkochten ze niet was decoratie materiaal. Ik baalde hier enorm van en toen ik de boom dit jaar weer in het blaadje zag staan dacht ik, deze boom wil ik gewoon.
Mijn vriendin  was het hier helemaal mee eens en wilde hem ook, man lief aangekeken en samen de spullen gekocht die je nodig heb. Ik een schets gemaakt van hoe ik hem wilde. Hel leuke is als je hem zelf maak je dit ook helemaal kan invullen, er zitten onder de plankjes allemaal haakjes dus ik kan er van alles aan hangen. Op de plankjes kan je dingen neerzetten. Doordat deze boom strak is van vorm kan je hem het hele jaar door gebruiken en dit ga ik zeker doen.

7 opmerkingen:

 1. Leuk zo de clipjes en je boom is ook prachtig !
  ( je ziet overal nu zulke leuke bomen in verschillende varianten )
  Groetjes, Karina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ontzettend leuk die haarclipjes. En die kerstmannetjes ook.
  Groet, Caroline

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke knipjes! Ik zie dat je de hoesjes zelf maakt? Ik heb er nog wel wat op voorraad? Groen met stip, rood met stip, rood ruitje....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind je haarclipjes bijzonder mooi en die boom is prachtig gemaakt.
  Groet Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een geweldig idee, die boom! Lieve groetjes, Barbara

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo, heeft u het patroon van die olijke kerstman kopjes. Heb op internet gezicht maar vindt ze niet.
  Ik vindt ze geweldig om met de cliƫnten te maken!!!

  BeantwoordenVerwijderen