maandag 11 juni 2012

mijn eerste dotee dolls


pas geleden zag ik voor het eerst een dotee dolls, ik was er gelijk weg van, gekke popjes om op te hangen, Maar ja hoe en wat. Ik ben gewoon brutaal geweest en heb iemand aangeschreven of ik met haar iets kon ruilen. Want deze popjes mag je niet verkopen maar wel ruilen of je geef ze aan iemand. Als je er maar plezier aan heb. Het moet aan een paar eisen voldoen zo mag het popje tussen de 7.5 en 12.5 cm zijn, heeft geen armen en benen, maar wel een staartje en een ophanglusje.
Ja dit ben ik dus allemaal te weten gekomen van diegene en jawel ze wilde er een ruilen met mij. Ik heb voor haar iets leuks gemaakt en ik kreeg een mooie dotee, nou was die nog leuker
ik gedacht had dus ik was gelijk verslaafd. Als je gaat googlen zal je foto's zien van mensen die er een hele rits naas elkaar hebben hangen en dat is zo leuk.
Dus Voila hier is mijn eerst dotee ze heet Jet Bijdehand en is 17 jaar oud. Zoals je kan zien heeft ze vanalles bij zich en als je een leuk plekje bij je hobby tafel voor haar heb kan je er ook nog je spelden en naalden insteken.

Je kan allerlei dingen gebruiken om haar te versieren. In Amerika heb je zelfs swaps voor deze popjes. Oorspronkelijk is dit overgewaaid uit Australie. ALs je aan een swap meedoet dan ben je vaak gebonden aan een thema.
Toen ik Jet had gemaakt wilde ik er nog een maken en dat is moedertje natuur geworden.

Er zijn zijde blaadjes, edelstenen, schelpjes houten kraaltjes en papieren bloemen op verwerkt. Ik vind het eigenlijk scrappen met popjes. Het lijkt mij ook erg leuk om voor die en gene een popje te maken voor een verjaardag en daar wat dingen van diegene erin verwerkt.

Ik ben benieuwd wat jullie van deze popjes vinden, zou het daarom leuk vinden als ik een reactie krijg,

groetjes
Ellen

4 opmerkingen:

 1. Hai Ellen,
  Wat leuk zeg kan me voorstellen dat je er en verslaving bij heb. Hoe krijg je die gezichtjes er zo op? je kunt hier een hoop creatief talent in kwijt. Ik vind ze zeer geslaagd.
  gr lisette

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Lisette,

   De gezichtjes borduur je op een stukje vilt of katoen, lijkt moeilijker als je denkt, gewoon proberen,

   groetjes
   Ellen

   Verwijderen
 2. Ja je hebt er nu een verslaving bij ik kan er over mee praten :-) Mijn man heeft een rail in de keuken gemaakt daar hangen er nu 40 aan en ik ben er toch echt met 1 begonnen :-)
  Mijn man zegt altijd als hij iets voor me moet doen jij ook altijd met je ideetjes en hobby Maar nu zegt hij ik vind het altijd maar niks als ik wwer iets moet doen met jou plannetjes maar als ik het eenmaal zo zie met al die popjes vind ik het geweldig :-) zo zie je maar!!Ik vind die van jou ook supper leuk Ellen vooral die tiener ha ha Lieve groet Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ze zijn helemaal super Ellen. Groetjes Laura

  BeantwoordenVerwijderen