zaterdag 12 mei 2012

Patronen OV hoesjes

 Na een tijd gebruik te hebben gemaakt van mijn OV, zag ik dat de zijkanten beschadigd raakte, eerst die plastic hoesjes te hebben gebruikt maar dat was ook niet je van het, als je de kaar eruit moest halen ging het plastic scheuren nou daar moest wat aan gedaan worden vond ik.
Maar de tijd ontbrak en bleef het maar in mijn hoofd zitten. Maar nu heb ik toch maar wat tijd gevonden om er eens mee aan de slag te gaan. En wie had het ooit kunnen bedenken dat ik nog met de komende voetbal gekte mee zou doen, nou ik dus niet maar tijdens het maken van een hoesje kwam deze leeuw in mijn hoofd en zie hier het resultaat.
Aan de achterkant heb ik een vakje gemaakt waar je dus ook nog iets kan bewaren, bv treinkaartje of bonnetje van iets. Dit patroon het OV hoesje Hup Hollan Hup. Bij dit patroon krijg je een plukje oranje lontwol voor het kwastje van de staart erbij cadeau, zolang de voorraad strekt.
 En ben je eenmaal bezig dan komen de ideeen vanzelf zo ook de kabouter met het paddestoelhuisje.
Een vrolijk OV mapje met leuke glitterbloemen, deze 5 glitterbloempjes krijg je bij het patroon zolang de voorraad strekt, kunnen ook andere kleuren zijn.
 Op de achterkant heb ik op het vakje 2 paddestoelen gemaakt met een vrolijk rood met witte stippen bandje. De kaarten kunnen niet uit de mapjes vallen daar er bovenaan een klepje is gemaakt die vast zit met een drukkertje.
 Voor mijn dochter mocht deze niet ontbreken, het OV hoesje Kitty, helemaal gemaakt in haar kleuren. Voor deze hoesje is niet veel materiaal nodig, vaak kan je restjes vilt en bandjes of lintjes hiervoor gebruiken. En het resultaat is erg leuk, ook leuk om cadeau te doen.
 Ook op dit hoesje een extra vakje met hierop bandjes een strikje en bedel van Kitty, bij dit patroon zit zolang de voorraad strekt deze bedel erbij.
 De uil mocht aan het rijtje niet ontbreken, helemaal hot in deze tijd, de snavel steekt uit en dit is een leuk gezicht.
Op de achterkant heb ik een bedel van de uil genaaid, Bij alle hoesjes steekt een leuk lintje uit het hoesje aan de zijkant. Het patroon van dit hoesje heet OV hoesje uil. Bent u geintresseerd in een van deze patronen dan kunt u mij mailen ellensoaresdebrito@gmail.com de prijs is € 3.50 per patroon

3 opmerkingen:

 1. Wat geweldig leuk bedacht! Ik vind die leeuw erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi El,
  Heel erg handig, dit O.V- hoesje. De voetballeeuw is zooo leuk! (De andere zijn ook heel mooi, hoor:))
  Zo word zelfs ik nog voetbal-gek!
  Liefs, Thea.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo, je "hello kitty" is mooi , heb er pas ook een gemaakt maar gehaakt
  je kan eens gaan kijken wat ik met mijn dochter nog zoal maken (ook sieraden)

  www.creadiva.be
  Ben benieuwd wat je van onze creaties vind

  Groetjes
  Diane

  BeantwoordenVerwijderen