zaterdag 26 maart 2011

De nieuw patronen van de LathyrusHier zijn ze dan de Lathyrus bloemenkinderen, het heeft lang geduurd voor deze bloemenkindern waren ontworpen, ik wilde ze al zo lang maken maar had het niet helemaal on mijn hoofd zitten hoe ik dit zou kunnen. Zoals ik al zei heb ik dit rustig afgewacht en ineens wist ik het. Ik hoop dat jullie het resultaat mooi zullen vinden, ik heb hierop in ieder geval mijn best gedaan. Allereerst natuurlijk het mannetje. Deze heeft net de peultjes uit de plant geplukt want dat moet anders geeft de plant geen mooie bloementjes meer

Zoals je kan zien heeft het mannetje een gebatikt blousje aan en hierover een heel leuk jasje, aan het jasje zit vast 2 zakken, dit geeft een leuk effect. Deze zakken hebben het model van een blad.
Middan achter naai je ook een blad op het hesje, zie foto. Ook zijn mutsje heeft het model van de blaadjes. Onderaan zijn broekje is stokvilt genaaid wat een leuk effect geeft.


Het paarse vlindertje fladdert er op los, deze is vastgemaakt op een krulsteeltje. De lathyrus bloemen zijn er in diverse kleuren, zelfs donker rood en paars zijn geen uitzondering. Ik heb voor de pasteltinten gekozen. De Lathyrus zie je hier ook in knop.


Het vaasje is gemaakt van sprookjesvilt, bij dit vaasje ben ik geinspireerd door een vaasje van de kleine trol. Deze is iets anders maar het effect is hetzelfde natuurlijk. Met dank aan Angelique dat ik dit vaasje ook als patroon in het boek kon plaatsen.
Dan hebben wij natuurlijk ook het vrouwtje van de Lathyrus want deze mag natuurlijk niet ontbreken.


Haar rokje en mouwtje zijn van de bloemblaadjes gemaakt, als je goed bij het mouwtje kijkt zie je ook dat dit een heel lathyrus bloempje is. Onderaan haar groene hesje zijn de blaadjes van de lathyrus weer te vinden.


Ze heeft een krans in haar haar welke in de kleurtjes van de bloem is gemaakt.


Om haar schouders draagt ze een tas om het een compleet plaatje te geven.Zoals je op de foto ziet zorgt ze goed voor het kleine meisje, deze heeft grote schik op het trekpaardje wat vader Lathyrus heeft gevonden.


Haar mutsje is ook een lathyrus bloem en staat haar schattig. Het bollerootje is geborduurd. Het is echt een schatje dit Latyrus kindje. Het trekpaardje is gemaakt naar een oud model trekpaardje. Ik heb hiervoor touw gebruikt voor de staart en manen, dit werd vroeger ook zo gemaakt. Het is ook leuk om de kleine meid het krulsteeltje met het vlindertje in haar hand te geven. Maar samen met haar moeder gaat ze ook vaak wandelen.
Al deze patronen kan je terug vinden in het nieuwe boek Lathyrus, deze komt op € 10.95 en kan je bestellen door mij een mailtje te sturen, ellenvandenbulk@planet.nl


groetjes


Ellen

3 opmerkingen:

  1. Nou Ellen van harte hoor met deze prachtige nieuwe bloemenkinderen. Ik heb al heel wat van jouw bloemenkinderen gemaakt en deze zal er ook zeker bij komen. Lathyrus: lekker ruiken, mooie bloem.
    Ik had deze bloem in mijn bruidsboeket.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh El, ik ben sprakeloos. Zooooo mooooi!!
    SUPER.

    BeantwoordenVerwijderen