maandag 11 juni 2012

mijn eerste dotee dolls


pas geleden zag ik voor het eerst een dotee dolls, ik was er gelijk weg van, gekke popjes om op te hangen, Maar ja hoe en wat. Ik ben gewoon brutaal geweest en heb iemand aangeschreven of ik met haar iets kon ruilen. Want deze popjes mag je niet verkopen maar wel ruilen of je geef ze aan iemand. Als je er maar plezier aan heb. Het moet aan een paar eisen voldoen zo mag het popje tussen de 7.5 en 12.5 cm zijn, heeft geen armen en benen, maar wel een staartje en een ophanglusje.
Ja dit ben ik dus allemaal te weten gekomen van diegene en jawel ze wilde er een ruilen met mij. Ik heb voor haar iets leuks gemaakt en ik kreeg een mooie dotee, nou was die nog leuker
ik gedacht had dus ik was gelijk verslaafd. Als je gaat googlen zal je foto's zien van mensen die er een hele rits naas elkaar hebben hangen en dat is zo leuk.
Dus Voila hier is mijn eerst dotee ze heet Jet Bijdehand en is 17 jaar oud. Zoals je kan zien heeft ze vanalles bij zich en als je een leuk plekje bij je hobby tafel voor haar heb kan je er ook nog je spelden en naalden insteken.

Je kan allerlei dingen gebruiken om haar te versieren. In Amerika heb je zelfs swaps voor deze popjes. Oorspronkelijk is dit overgewaaid uit Australie. ALs je aan een swap meedoet dan ben je vaak gebonden aan een thema.
Toen ik Jet had gemaakt wilde ik er nog een maken en dat is moedertje natuur geworden.

Er zijn zijde blaadjes, edelstenen, schelpjes houten kraaltjes en papieren bloemen op verwerkt. Ik vind het eigenlijk scrappen met popjes. Het lijkt mij ook erg leuk om voor die en gene een popje te maken voor een verjaardag en daar wat dingen van diegene erin verwerkt.

Ik ben benieuwd wat jullie van deze popjes vinden, zou het daarom leuk vinden als ik een reactie krijg,

groetjes
Ellen

zaterdag 9 juni 2012

Gratis patroon van de Kiekeboepop

Onlangs kwam ik dit patroon tegen van de Kiekeboepop, mijn kinderen vonden dit altijd erg leuk, zo pop die je dan wat kon bewegen en langzaam in de koker liet zakken en er vervolgens weer uit komen.
Op de foto heeft ze hem ook in haar hand, een klein handje. Inmiddels is het een hele dame van 23 jaar.
Maar als ik deze foto zie komt het verleden weer even terug.

Om jullie wat op te vrolijke, met dit herfstachtige weer, kunnen mijn  volgers dit patroon bij mij aanvragen, stuur een mailtje naar ellenvandenbulk@planet.nl , vermeld je blog en ik stuur als je volger bent het patroontje digitaal naar je toe.
Dit patroontje kan je allen deze maand, juni 2012, bij mij aanvragen. Na juni wordt het niet meer doorgemaild. Het is tenslotte voor de trouwe lezers.

Zo worden oude patroontjes weer wat nieuw leven ingeblazen.

groetjes
Ellen

zondag 3 juni 2012

Haarclipjes


Op deze regenachtige dag moet ik maar eens wat leuks en vrolijks plaatsen want het weer is toch bar en boos.

Na de leuke haarclipjes en hanger te hebben gemaakt van Huis vol kleur kon het niet uitblijven om er zelf ook een aantal te ontwerpen. Mijn handen kriebelde en mijn hoofd zat vol ideeen. Dit zijn de eerst paar die ik heb gemaakt. Het geluksklavertje met het lieveheerbeestje in kleurtjes die het altijd goed doen in de zomer.
De hoesjes heb ik ook zelf gemaakt van stof met vlieseline om ze niet te laten rafelen. Het is echt een verslaving als je hier aan begint. Ik heb er al vele gemaakt en weggegeven.

Ook het aardbeitje is natuurlijk schattig voor de zomerm ik heb hiervan pakketjes gemaakt en in elk pakketje zitten materialen voor 2 clipjes.
Binnenkort kan ik er nog meer laten zien, er komen ook baby clipjes en clipjes voor de pop deze zijn 2.3 cm wat is er leuker als je een mooie pop heb gemaakt en je maakt er een clipje bij voor in het haar.
Leuk zijn deze pakketjes ook om mee te nemen op vakantie, ze zijn zo klaar en je hebt een leuk resultaat.

Ik hoop dat jullie ze leuk vinden, ben benieuwd.
groetjes
Ellen