zaterdag 6 augustus 2011

Nieuw Patroon en pakket



Hallo Allemaal,


Het is weer een tijd geleden dat jullie wat van mij hoorde, je kent het wel druk ,druk, druk en nog eens druk. Met van alles en nog wat was ik bezig. Maar stil gezeten heb ik niet.

In deze tijd is ook dit kruidemannetje ontworpen, het mannetje is ongeveer 12 cm groot.

Aan zijn muts zit een oogje waardoor je eventueel een lint of koord kan halen zodat dit ook als ketting gedragen kan worden.

Ik kwam hierop doordat ik eigenlijk iets dergelijks zag op het prikbord bij Antroposofie.

Ik vond dit zo leuk dat ik er mijn eigen idee aan wou geven. Ik bedankt diegene voor het idee.

Er is hiervan ook een boekje van Christofoor, Het kleine kruidemannetje. Deze verzameld kruiden en maak hiervan zalfjes e.d. om de dieren te genezen. Bij Bol.com kan je de kleine uitgave bestellen voor € 3.90

Mij leek het leuk om dit ook voor kinderen te maken.

Hoe vaak gebeurd het niet dat een kind een wondje heeft en er erg verdriet is.

Dit mannetje kan wonderen doen, tenminste.................... je moet er in geloven natuurlijk.

Zoals je kan zien is het mannetje best gedetailleerd, ook zijn kleding.

Als een kind zichzelf heeft verwond dan mag deze natuurlijk na behandeling spelen met het kruidenmannetje of hem als ketting dragen.

Maar ook voor kinderen die ziek zijn kan dit wat verlichting geven.

Je kan er ook kleine dieren bij maken zoals konijntjes of kleine zwijntjes van het patroon van Septemberspring.


Bij dit kruidemannetje heb ik een mapje gemaakt waarin je de pleisters, verband, medicijnen e.d. kan stoppen. Aan de voorkant is een vakje waarin je het mannetje kan steken. Hierop weer een vakje waarin je een lint of koord voor de ketting kan stoppen. Of een van de dieren die je erbij hebt gemaakt.

Het mapje is versierd met zilverdraad en kraaltjes.

Er zit ook een ruimte in voor een flesje hierin kan je snoepjes doen maar ook pilletjes of een drankje. Ik weet uit ervaring dat dit nogal eens moeilijk is om aan een kind te geven en soms met een beetje hulp, van b.v. dit kruidemannetje gaat dit een stuk makkelijker.



Van het kruidemannetje is een pakketje, deze kost € 9.95 en van het verbandmapje heb ik een patroon gemaakt deze kost € 4.50. Koop je deze samen dan krijg je het deze maand voor € 12.50 exclusief de verzendkosten.




Ik hoop dat jullie dit idee ook leuk vinden om te maken, je kan het pakketje en/of patroon via mijn mail bij mij bestellen. ellenvandenbulk@planet.nl

En juffies natuurlijk ook erg leuk voor in de klas.


groetjes

Ellen