vrijdag 19 november 2010

De afgelopen week ben ik bezig geweest met wat nieuwe ontwerpen, Zelf vind ik dieren enorm leuk op de seizoentafel en ik merk dat kinderen het helemaal prachig vingen. Nu heb ik al het een en ander ontworpen aan dieren maar een mooie schildpad ontbrak nog aan de verzameling.
Vandaar dat ik mij hier maar eens over gebogen heb en is deze schildpad moeder met kind ontstaan.Moeder schildpad is ongeveer 12 cm en de baby 6 cm.
Moeder schildpad kan je ook goed als speldenkussen gebruiken, zie foto hieronder.


Mijn kleine nichtje op wie ik veel pas was helemaal weg van het kleine schildpadje dus voor haar heb ik er een gemaakt en hierachter een haarclip genaaid zo kan ze hem in haar haar dragen.

Natuurlijk doet het schildpadje het ook leuk als broche.

Nu vind ik dingen in het haar van een meisje helemaal leuk, Jaren geleden had ik al van deze haarclips gemaakt en nu heb ik ze vernieuwd. Altijd leuk en kan in allerlei kleuren en variaties.

Succes verzekerd en ook een leuk cadeautje voor in de schoen.

En natuurlijk kon ik niet stoppen en heb ik ook deze vlinder gemaakt, hier zit een elastiek achter dus kan je het ook leuk in het haar dragen maar natuurlijk met een broche.

e speldje doet de vlinder het ook goed als broche.

Hang je er een lintje aan dan is het ook leuk aan een rits te hangen, kortom weer zat mogelijk heden. Ook deze vlinder is leuk in allerlei kleuren.

Van deze nieuwe ontwerpen heb ik pakketjes gemaakt.

Ik ben nog met andere ontwerpjes bezig maar hierover een andere keer.

groetjes
Ellen

donderdag 11 november 2010

Sint maarten

Het is weer Sint maarten vandaag en veel kinderen zullen vandaag de lampionoptocht houden.

Ook in het bos houden de bloemenkinderen een lampionoptoch vandaag, deze serie heb ik jaren geleden ontworpen het zijn 9 bloemenkindertjes die achter elkaar lopen in het bos met lampionnetjes in hun hand.Ook zijn er een paar bloemenkindjes die muziek maken, zoals het rozenbortelmannetje en het kastanje ventje.

rozenbortelmannetje

kastanjeventje


De popjes zijn verschillend van maat, zo tussen de 9 en 13 cm. hebben een houten kraal als hoofdje zodat iedereen ze kan maken. Maar dit kan je natuurlijk veranderen door het te vervangen door een zelfgemaakt hoofdje.

bessenmeisje

Ik heb hier een boek van gemaakt met alle patroontjes van deze bloemenkinderen incl. beschrijving hoe je een schaal maakt. Met verschillende vilten bladen en lampionnetjes.
Het boek kan je bestellen voor € 12.50 exclusief verzendkosten.


mosknulletje

Ik heb een paar foto's van deze popjes geplaats zodat je een indruk kan krijgen van dit ontzettend leuke boek. Verder staan er nog in het boek het eikemannetje, het klokjesbloemmeisje, lampionnenventje, vliegenzwammeisje en het bruine paddestoeljongentje.

groetje

Ellen